Selvtab er ikke et ord, du kan finde i ordbogen. Ikke desto mindre eksisterer selvtabet, og mange stopper op, når ordet nævnes. for her er noget, mange kan genkende. Men hvad er det, der er essensen i det?

Hvor vi udelukkende har fokus på alt det, vi kan miste i vores ydre verden: materielle ting, mennesker, relationer, livsmage, børn mv., så er det værste tab nok alligevel det at miste sig selv.

Men hvordan kan vi miste os selv, når nu vi stadig er her? Selvtabet er en psykologisk betegnelse for ikke at være egen herre i huset, at gå over sine egne grænser og at leve et liv i smerte eller uden nydelse, samt ikke at kunne jordforbinde sine behov og opfylde længslerne her i dette liv. Selvtabet er også at leve et liv ud fra andres forventninger, samt et generelt for stort fokus på, at andre har det godt på bekostning af ens egen trivsel.

Selvtabet opstår ofte med baggrund i den opvækst, vi har, hvor vi kan have lært et for stort ansvar for ydre ting og mennesker.

Mange kan nikke genkendende til en decideret følelse eller kropslig tilstand af at miste sig selv og forlade kroppen eller få angst, mens andre ikke mærker selvtabet med samme bevidsthed.

” Selvtabet er det at miste sig selv”

Se nedenstående video om selvtabet og om at formindske det.

Se evt. beskrivelse af gruppe, der omhandler selvtabet

Se anbefalinger fra klienter på min side coachcare.dk

TLF. 23206983 (her kan også bookes)

Book en session

Se flere videoer:

kig i menuen under emner

Følg med på facebook